MAGNETI MARELLI е компанија со долгогодишно искуство

Компанијата е основана во 1919 година, но производството на некои производни линии, како оние поврзани со осветлувањето датираат дури од минатиот век. Автомобилизмот секогаш беше нивни предизвик, тие учествуваа во раѓањето на автомобилите, нивниот развој и еволуција.